Proiecte modificate la Mangalia

Primul proiect se referă la un amplasarea unui parc pe locul fostei staţii de betoane de pe strada Portului, cu o suprafață totală de 28.148 mp. Municipalitatea îşi propune să realizeze aici locuri de joacă, alei pietonale şi pentru agrement, piste pentru biciclete şi role, precum şi puncte de belvedere.

Cel de-al doilea proiect cuprinde sistematizarea zonei cuprinse între Şoseaua Constanţei, Piaţa Republicii, Aleea Teilor, către plajă. Vor fi realizate lucrări de reamenajare a taluzurilor, reabilitarea străzii Teilor (tronsonul Oituz – Vasile Pârvan – Piaţa Republicii – plajă), crearea de locuri de joacă, amenajarea de spaţii verzi, îmbunătăţirea şi modernizarea utilităţilor din zonă, amplasarea de camere video şi montarea de mobilier urban şi dotări din materiale ecologice.

Modificarea adusă primului proiect face referire la o suplimentare a bugetului neeligibil cu aproximativ 3 milioane de lei, bani care nu vor mai trebui achitaţi de primărie.

În cazul Parcului Evergreen, s-a luat decizia majorării valorii eligibile a proiectului cu 800.000 de lei. Sistemul de supraveghere video al parcului nu a fost considerat drept cheltuială eligibilă, investiţia urmând să fie asigurată din banii primăriei.

Potrivit estimărilor, cele două proiecte vor fi finalizate la finele acestui an.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei