Proiecte europene în dezbaterea ACoR

Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania  a organizat în această dimineață, la Prefectura Judetului Constanta, o sedinta ordinara avand ca scop discutarea si clarificarea anumitor aspecte privind depunerea si implementarea de proiecte europene, pentru beneficiari publici – unitati administrativ teritoriale, precum si depunerea proiectelor in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala.

La întâlnire au participat 35 primari si viceprimari ai comunelor din judetul Constanta, consultanti de specialitate, precum si functionari publici din cadrul compartimentelor de specialitate ale primariilor. Una dintre problemele ridicate a fost cea a dificultăților pe care unitățile administrativ-teritoriale le întâmpină în relația cu ministerele, ceea ce duce, deseori, la pierderea unor finanțări.

Reprezentanții primăriilor constănțene au adresat întrebări cu privire la sesiunile de depunere a proiectelor pentru cele programele avute în discuție. Rămâne de văzut cât de mult le vor folosi răspunsurile oferite de către reprezentanții autorităților centrale, astfel încât să asistăm la demararea a cât mai multe proiecte, în folosul comunităților constănțene.

Redactor: Paul Alexe