Proiecte de investiţii, la Mangalia

Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali din Mangalia au votat mai multe proiecte de investiţii administrative şi sociale. Aleşii locali au aprobat și modificarea organigramei Administrația Domeniului Public și Privat Mangalia, cu scopul de a se permite angajarea mai multor inspectori de teren.

Potrivit directorului adjunct al ADPP Mangalia, localnicii cu studii superioare nu se mai înghesuie demult să se angajeze, pe salarii minime, la serviciul public, de aceea era necesară reducerea cerinţelor din CV-urile acestora.

Un alt proiect adoptat de Consiliul Local vizează transmiterea dreptului de folosinţă gratuită asupra instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale către asociaţiile de proprietari de la blocurile cu sobe. Aleşii locali au mai aprobat un proiect de rectificare bugetară, prin care se alocă fondurile necesare lucrărilor de reparaţii şi igienizare la unităţile de învăţământ, înainte de începerea noului an şcolar. În acelaşi timp, s-au repartizat fonduri pentru lucrările derulate pe domeniul public la spaţii verzi şi reţele edilitare, dar şi pentru mobilierul urban.

Edilul Cristian Radu a explicat că lucrările de reamenajare şi modernizare a domeniului public vor continua în perioada următoare, dar că acestea cer timp şi răbdare din partea cetăţenilor:

În fine, un punct „fierbinte“ de pe ordinea de zi l-a constituit reluarea votului pentru proiectul de majorare a chiriilor ANL. Consilierii locali au solicitat afişarea, la fiecare dintre blocurile ANL, a modului de calcul al chiriilor, întrucât locatarii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la creşterea, de patru ori, a chiriei pe care o achitau până acum.

În aceeaşi şedinţă, s-a votat participarea Serviciului Social la proiectul “Stop Abandonului şcolar! Program pilot de integrare şi creştere a participării în învăţământul primar şi secundar”.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin