Proiect româno-bulgar “Region Wide Education” ajuns la final

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TJ_DAe9YNe4[/youtube]Proiectul “Region Wide Education – Parteneriat transfrontalier pentru pe tot parcursul vieţii în regiunea Călăraşi – Silistra – Constanţa” a ajuns la final. Obiectivul a fost acela de a încuraja cooperarea şi schimbul de experienţă şi informaţii între cele două instituţii de învăţământ: Universitatea din Ruse “Anghel Kanchev” Bulgaria şi centrele de formare teritoriale Constanţa şi Călăraşi.

Bulgarii sunt mulţumiţi, că deşi este primul proiect de acest gen la care participă, au învăţat multe şi au dobândit experienţe noi.

În cadrul proiectului s-a creat o reţea pentru schimb de experienţă profesională, s-au organizat 3 module educaţionale, s-au organizat cursuri de limba bulgară, română şi politici europene, iar studenţii au fost încurajaţi să-şi dezvolte noi afaceri.

Programul a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Întreaga valoarea a fost de aproximativ 300 de milioane de euro, iar 83% din buget a reprezentat contribuţia Uniunii Europene.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.