Proiect pentru dezvoltarea zonelor pescărești în sudul litoralului

Proiectul “Animarea teritoriului Asociaţiei FLAG Mangalia Litoral în vederea elaborării stretegiei de dezvoltare locală”, ce se adresează agenţilor economici ce desfăşoară activităţi cu profil pescăresc, în sudul litoraluli, beneficiază de o finanțare de 2 milioane de euro. FLAG Mangalia Litoral este o asociaţie creată în scopul valorificării potenţialului comunităţii din sudul litoralului, prin încurajarea întoarcerii sau stabilirii tinerilor în teritoriul pescăresc, alături de dezvoltarea economică, socială şi culturală a zonei.

Proiectul “Animarea teritoriului Asociaţiei FLAG Mangalia Litoral în vederea elaborării stretegiei de dezvoltare locală” reunește unsprezece membrii: patru autorităţi publice locale (mai puţin Mangalia), patru reprezentanţi ai sectorului privat şi doi parteneri din zona societăţii civile.

Abordarea în cadrul acestui proiect se va face, spun reprezentanţii săi, pe principiul “de jos în sus”, adică de la bază spre vârf.

Bugetul FLAG Mangalia, pentru acest proiect, este de 2 milioane de euro.

Agenţii economici din zonă, prezenţi la întâlnire, și-au exprimat părerea cu privire la prioritățile avute în vedere.

Desfășurarea unor proiecte locale de o asemenea valoare este binevenită pentru comunitățile din sudul litoralului, mai ales că, în scurt timp, în zonă vor fi reabilitate atât plaja, cât şi ţărmul şi golfurile de pescuit.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin