Proiect pentru dezvoltarea traficului pe Dunăre

Administrația Canalelor Navigabile Constanța și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați au lansat proiectul internaţional „NEWADA duo”, finanțat cu fonduri europene, prin care se dorește dezvoltarea traficului de mărfuri pe Dunăre. De asemenea, proiectul „NEWADA duo” sprijină autorităţile care administrează calea navigabilă a Dunării să atingă un nivel comun în ceea ce priveşte managementul căii navigabile, pe toată lungimea acesteia şi a afluenţilor ei.

Proiectul joacă un rol esenţial în procesul de consolidare a cooperării pentru companiile care administrează calea navigabilă a Dunării.

Reprezentanții companiilor care administrează navigația pe Dunăre și Canalul Dunăre-Marea Neagră au prezentat şi alte proiecte derulate pentru dezvoltarea şi siguranţa navigaţiei. Printre acestea se numără construirea podului rutier care să lege porturile Constanța Nord de Constanța Sud-Agigea şi modernizarea ecluzelor Ovidiu, Agigea şi Cernavodă.

Cooperarea îmbunătăţită dintre administraţii se concentrează atât pe întreţinerea eficientă a infrastructurii căii navigabile, cât şi pe serviciile orientate spre client.

Această abordare, prin care se combină procedurile de management cu informaţiile relevante, se va transforma în beneficii noi pentru utilizatori, mai spun managerii proiectului.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru