Proiect pentru combaterea violenței în școli

Școala gimnazială nr. 12 s-a implicat într-un proiect internaţional iniţiat de statul turc. Proiectul îşi propune combaterea fenomenului de violenţă în rândul elevilor prin formarea şi dezvoltarea unor competenţe emoţionale, care să îi pregătească pe școlari pentru viață.

Sportul, dansul , orele de desen sau muzică sunt ca un balsam pentru sufletele copiilor care frecventează școala. Astfel, cadrele didactice intenționează ca prin activități recreative și distractive să le insufle copiilor valori morale și să îi îndepărteze de la pericolele evidente care sunt in jurul lor. Se consideră că aceasta este o alternativă eficientă pentru a combate fenomenul de violență tot mai des întâlnit în școli.

Totodată, inițiatorii proiectului au în vedere crearea unui mediu propice dezvoltării unor relaţii de cooperare şi de prietenie durabile între elevii români și cei din Turcia.

Ţările partenere sunt România, Portugalia, Italia, Grecia, Spania şi Lituania. Coordonatorul proiectului pentru România este prof. înv. primar Filiz Talagai.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes