Proiect multi-regional în domeniul asistenței sociale

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța este lider în proiectul „Mecanism de cooperare transfrontalieră în domeniul asistenței sociale la nivel regional România-Bulgaria”. Programul este finanțat din fonduri europene și are ca principal obiectiv dezvoltarea unor servicii de asistență socială cât mai apropiate de nevoile reale ale beneficiarilor.

Agenții de asistență socială din România și Bulgaria și-au dat mâna la Constanța pentru un proiect comun prin care se dorește îmbunătățirea calității vieții oamenilor.  Principalii beneficiari sunt locuitorii din zona de frontieră Româno-Bulgară. Liderul de proiectului „Mecanism de cooperare transfrontalieră în domeniul asistenței sociale la nivel regional România-Bulgaria”este Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța. Implicarea acestei instituții a fost lăudată în ședință deschisă de către partenerii proiectului.

Aflați la început de drum, fiecare dintre parteneri au luat cuvântul, prezentându-și obiectivele urmărite prin implementarea acestui proiect multi-regional.

Beneficiarii mecanismelor transfrontaliere implementate vor fi angajații din structurile teritoriale aferente a șapte județe din România și a opt districte din Bulgaria din zona de frontieră.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Cristian Rizea