Proiect inedit pentru ziua Constanței

Autoritățile constănțene urmează să organizeze o zi a orașului cum nu a mai fost până acum. Evenimentul va fi unul cu parfum de epocă din care nu vor lipsi cupluri de actori care se vor plimba pe faleză îmbrăcate în haine specifice secolului XX. Totul va culmina seara cu o proiecție de imagini pe teme istorice și un foc de artificii.

 

Primăria Constanța a organizat o primă dezbatere cu ONG-urile și organizatorii de evenimente din Constanța pentru pregătirea zilelor orașului. Tema va fi una istorică și se dorește angajarea unor actori care să defileze în ținute de epocă din piața Ovidiu și până în fața cazinoului.

În foișoarele de pe bulevardul Elisabeta vor fi interpreta piese clasice. Totodată se ia în calcul plasarea în zonă a unei fanfare.

Mai mult decât atât, pe modelul capitalei, se dorește organizarea unor proiecții de imagini însoțite de sunete pe teme istorice. Proiecția ar urma să fie realizată pe una dintre clădirile cu o semnificație deosebită pentru Constanța, iar prima pe listă în acest moment este Catedrala din Apropierea Falezei. Tot seara, va fi pregătit și un spectaculos joc de artificii.

Pentru moment totul este la nivel de proiect, propunerile organizatorilor de evenimente urmând să fie luate în seamă pentru realizarea caietului de sarcini. O dezbatere ulterioară urmează să aibă loc undeva pe parcursul lunii următoare. Cel mai bun proiect urmează să fie ales câștigător de o comisie a primăriei. Ziua Constanței va fi celebrată pe data de 21 mai.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea