Proiect inedit la Mangalia

La Club Nautic Callatis a fost lansat proiectul „Advertising of Regional Cultural Heritage in 3D”. Este vorba despre un proiect de protejare, conservare și promovarea patrimoniului cultural și natural în zona transfrontalieră româno-bulgară. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 24 de luni, începând cu luna februarie a acestui an.

https://www.youtube.com/watch?v=xMEU_V1–bUbe]

Potrivit coordonatorului de proiect, pe parcursul celor doi ani vor avea evenimente în aer liber, în cadrul cărora vor rula proiecții video, 3D, pe fațada unor clădiri.

La rândul său, primarul Cristian Radu a ţinut să-i felicite pe responsabilii acestui proiect, mai ales că Mangalia, în mod tradiţional, a derulat nenumărate parteneriate cu vecinii bulgari.

Promovarea propriu-zisă se va face atât prin evenimentele în aer liber, cât și prin materiale promoționale, care sa reflecte bogăţia ofertei istorice și culturale a zonei.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,5 milioane euro, cu o contribuție de 2 la sută din partea primăriei Mangalia, restul sumei fiind atrasă prin finanțare europeană.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei