Proiect în premieră în România

Localitatea ilfoveană Corbeanca se bucură de cel mai modern sistem de canalizare prin tehnologie vacuum. SC RAJA SA este aproape de a încheia cu succes un alt proiect european, în valoare de peste 221 milioane de lei.

Reprezentanții SC RAJA SA au prezentat stadiul lucrărilor din cadrul programului “extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța- Ilfov”, din care face parte și sistemul de apă și canalizare din comuna Corbanca. O astfel de investiție era extrem de importantă pentru locuitorii din localitățile Tamași, Petrești și Ostașu care aparțin de comună, dar și pentru cei din orașul Buftea.

Proiectul a presupus o mobilizare deosebită a resurselor umane ale companiei de apă pentru realizarea a peste 98.000 m de rețea de apă, 109.856 m de rețea de canalizare, o stație de epurare a apei uzate, două stații de tratare a apei potabile, 23 de stații de pompare și 19 fronturi de captare a apei. Aceste investiții sunt împărțite cinci Contracte de lucrări pentru zonele Buftea, Corbeanca, dar și Constanța, pe bulevardul 1 Mai.

Comuna Corbeanca se bucură de o investiție unică în România. Sistemul de canalizare este realizat prin tehnologia vacuum. La noul sistem de colectare a apelor reziduale vor fi racordați 3.400 de abonați.

Finalizarea investițiilor prevăzute în cadrul proiectului “Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța- Ilfov” este estimată pentru sfârșitul anului 2015.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Bogdan Inel