Proiect în premieră în România

Localitatea ilfoveană Corbeanca se bucură de cel mai modern sistem de canalizare prin tehnologie vacuum. SC RAJA SA este aproape de a încheia cu succes un alt proiect european, în valoare de peste 221 milioane de lei.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lnqKveD300c[/youtube]

Reprezentanții SC RAJA SA au prezentat stadiul lucrărilor din cadrul programului “extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța- Ilfov”, din care face parte și sistemul de apă și canalizare din comuna Corbanca. O astfel de investiție era extrem de importantă pentru locuitorii din localitățile Tamași, Petrești și Ostașu care aparțin de comună, dar și pentru cei din orașul Buftea.

Proiectul a presupus o mobilizare deosebită a resurselor umane ale companiei de apă pentru realizarea a peste 98.000 m de rețea de apă, 109.856 m de rețea de canalizare, o stație de epurare a apei uzate, două stații de tratare a apei potabile, 23 de stații de pompare și 19 fronturi de captare a apei. Aceste investiții sunt împărțite cinci Contracte de lucrări pentru zonele Buftea, Corbeanca, dar și Constanța, pe bulevardul 1 Mai.

Comuna Corbeanca se bucură de o investiție unică în România. Sistemul de canalizare este realizat prin tehnologia vacuum. La noul sistem de colectare a apelor reziduale vor fi racordați 3.400 de abonați.

Finalizarea investițiilor prevăzute în cadrul proiectului “Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța- Ilfov” este estimată pentru sfârșitul anului 2015.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Bogdan Inel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.