Proiect finalizat cu succes la Ovidiu

Un nou proiect a fost finalizat cu succes in localitatea constănțeană Ovidiu. Lucrarile pentru constructia debarcaderului s-au incheiat, cu fonduri de la bugetul de stat, din Fondul European pentru Pescuit și din bugetul local al Primăriei Orașului Ovidiu.

Proiectul debarcaderului din orașul Ovidiu include construirea și amenajarea pe malul lacului Siutghiol, pe o suprafață de 1.616 mp, a două pontoane plutitoare pentru ancorare, a unui punct de servire a mesei pentru pescari și a unor căi de acces pietonale și auto la pontoane.

Obiectivul general al proiectului este creșterea valorii adăugate la produsele pescărești tradiționale și creșterea consumului de pește și a produselor din pește la nivelul zonei Dobrogea Nord.

Implementarea acestui proiect, rezultat al iniţiativei administraţiei locale, ce a vizat măsuri de creare a infrastructurii de debarcare şi descărcare peşte, va contribui la susţinerea dezvoltării pieţei interne pentru peşte şi creşterea investiţiilor private ulterioare.

Valoarea totală a proiectului este de 1.782.065,95 lei, însumând fonduri acordate de la bugetul de stat, fonduri din Fondul European pentru Pescuit şi bugetul local al Primăriei Ovidiu.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Narcis Verdes