Proiect european pentru parcul Tăbăcărie

Primaria Constanța a demarat un program cu finanțare europeană, pentru a crea un parc de miniaturi în Tăbăcărie. Vor fi reproduse, la scară redusă, cele mai importante obiective din județul Constanța.

Primaria Constanța a demarat un proiect în parteneriat cu autorităţile din districtul Dobrich din Bulgaria, pentru a construi un parc de miniaturi în zona Tăbăcărie. Vor fi reproduse  monumente reprezentative la nivel naţional, obiective importante din județul Constanța, dar și atracții din țara parteneră.

Primarul Constanței, Decbal Făgădău, a subliniat că  parcul de miniaturi va fi amplasat într-o zonă neglijată în ultimii ani şi mai puţin circulată, pentru a o pune în valoare.

“Cred că lucrul cel mai important este acela că în Parcul Tăbăcărie, într-o zonă în care, astăzi, nu se plimbă oamenii, pe care o ocolesc, pentru că nu arată tocmai bine, ne propunem, cu sprijinul fondurilor europene şi profitând de această plus valoare pe care o aducem teritoriului, să reamenajăm spaţiul verde, să construim un sistem de iluminat public modern şi eficient, să oferim mobilier urban de bună calitate, băncuţe, coşuri de gunoi, tot ceea ce trebuie, astfel încât, dintr-o zonă ocolită de constănţeni, să o transformăm într-o zonă atractivă atât pentru ei, cât şi pentru turişti“- Decebal Făgădău

Redactor: Isabela Boantă