Proiect Erasmus+ pentru tinerii din Medgidia

Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a avut bucuria să primească delegațiile de elevi și profesori din Franța, Germania și Polonia în cadrul primei întâlniri transnaționale a proiectului Erasmus+ ”Skills for life”.

Proiectul Erasmus + ”Skills for life” este coordonat de Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia și reunește participanți din 4 țări europene: Franța, Germania, Polonia și România.

În această săptămână a avut loc deschiderea festivă, în care au fost prezentate grupurile de elevi precum și profesorii coordonatori. După deschiderea oficială, elevii au participat la exerciții de spargere a gheții, reușind astfel să se cunoasă și să se împrietenească mult mai rapid. Fiecare țară participantă și-a prezentat instituția de învățământ, localitatea și țara de proveniență. Astfel, elevii au reușit să înțeleagă obiceiurile și cultura fiecărei țări participante în proiect.

Prin activităţile internaţionale derulate în cadrul proiectului sunt urmărite obiective importante pentru formarea tinerilor europeni, cum ar fi sprijinirea participanţilor în înţelegerea cerinţelor de pe piaţa muncii şi orientarea lor şcolară şi profesională. Se pune accent pe îndrumarea participanţilor pentru a deveni cetăţeni mai buni şi de a contribui la dezvoltarea comunităţii şi a societăţii în care trăiesc. De asemenea, dezvoltarea de noi metode de predare și învăţare şi realizarea unor activităţi de instruire atractive pentru tineri,  se numără printre obiectevele proiectului.

Redactor: Isabela Boantă