Proiect de asfaltare iniţiat în urma unei petiţii

Doi cetăţeni din Mangalia au reuşit, prin ambiţia pe care au demonstrat-o, să strângă, în numai câteva zile, 2.200 de semnături pentru iniţierea unui proiect de hotărâre prin care să le fie asfaltate străzile. Iniţiativa legislativă a fost adoptată în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Mangalia, cu votul tuturor aleşilor prezenţi în sală. Proiectul a stârnit şi discuţii furtunoase între aleşii locali şi angajaţii primăriei, pe marginea oportunităţii alocării fondurilor necesare lucrărilor de asfaltare numai către Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat.

Potrivit directorului ADPP Mangalia, Dragoş Angelescu, există, încă din luna martie, un acord cadru cu o anumită firmă, pentru repararea tramei stradale. În aceste condiții, afirmă acesta, banii ar fi trebuit alocaţi numai serviciului pe care îl conduce. În ceea ce priveşte cele două milioane de euro pe care consilierii i-au destinat infrastructurii la începutul anului, aceştia ar fi fost alocaţi pe primărie şi sunt destinaţi unor lucrări noi.

Nu de aceeaşi părere a fost viceprimarul urbei, Bogdan Maganu, care a spus că primăria, deşi are cele două milioane de euro la dispoziţie, nu a făcut absolut nimic pentru demararea lucrărilor. În opinia acestuia, este vorba, de fapt, despre două instituţii-surori, care ar fi putut folosi, reciproc, toate documentele şi avizele.

Consilierul Paul Foleanu le-a felicitat pe cele două iniţiatoare ale petiţiei care a schimbat soarta cartierului unde locuiesc, mai ales că semnăturile aparţin cetăţenilor din toate zonele Mangaliei.

Prezentă în sală, una dintre iniţiatoare, Mihaela Popa, a declarat că, dacă primăria sau Consiliul Local nu se vor ţine de treabă, vor continua să recurgă la metoda petiţiilor.

În final, consilierii au aprobat repartizarea sumelor pentru asfaltare, atât pe primărie, cât şi pe ADPP.

Redactor: Mihaela Marin