Proiect antidrog la o școală din Constanţa

Şcoala Gimnazială Nr. 12 “B.P.Hasdeu” Constanţa va implementa în perioada februarie-iunie 2018, un proiect naţional de prevenire a consumului de tutun, alcool, droguri  în rândul adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani.

Proiectul naţional “Necenzurat”, de prevenire a consumului de tutun, alcool, droguri  în rândul adolescenţilor este iniţiat de Agenţia Naţională Antidrog  în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi  Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa.

Proiectul pune accent pe formarea abilităţilor sociale ale elevilor, implică profesorii şi părinţii, foloseşte metode interactive, având la bază studii care dovedesc eficienţa acestui tip de intervenţii.

Cele 12 activităţi care se vor desfăşura cu elevii au ca obiectiv:crearea unui mediu securizat în clasă,stimularea şi eficientizarea comunicării în grupul de elevi,dobândirea de cunoştinţe corecte despre droguri și formarea unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool, droguri.

Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie, în educaţia antidrog a copiilor.

Menţionăm că la nivelul Şcolii Gimnaziale Nr. 12 “B.P.Hasdeu” Constanţa, proiectul este implementat de două cadre didactice, profesorii Gheţea Adriana şi Grozavu Adriana, care au beneficiat de o sesiune de formare cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa, cu tema “Abilităţi de viaţă la preadolescenţi- prevenirea consumului de droguri”.

Redactor: Isabela Boantă