Programul zilei de 1 Decembrie la Năvodari

Duminică, 1 Decembrie, autoritățile din Orașul Năvodari organizează o serie de evenimente prilejuite de Ziua Națională a României.

Va avea loc un ceremonial religios, depuneri de coroane, o paradă militară, precum și un program artistic. Atmosfera de sărbătoare va începe de la orele 14.00 când întreaga comunitate este așteptată alături de reprezentanții primăriei, dar mai ales de primarul Florin Chelaru în fața Troiței din centrul orașului.

Nu vor lipsi nici reprezentanți ai clerului bisericesc, ai partidelor politice și copiii din școlile urbei, însoțiți de pofesorii lor. De asemenea, vor onora cu prezența și invitații de seamă ai evenimentului, corpul de armată 01835 Capu Midia. Pentru că Ziua Națională înseamnă cinstirea memoriei înaintașilor noștri, vor fi depuse coroane de flori în semn de veșnică pomenire. 1 decembrie a fost adoptată ca Ziua Naţională a României în anul 1990, fiind promulgată de fostul preşedinte Ion Iliescu şi publicată ulterior în Monitorul Oficial. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

Redactor: Sondra Sandu