Programul stațiunii Mamaia naște scântei

Discuții aprinse la ultima dezbatere privind adoptarea regulamentului pentru Stațiunea Mamaia. Cele mai aprinse subiecte au fost cele legate de micșorarea programului beach-barurilor și posibilitatea de a reduce numărul magazinelor alimentare din stațiune.

Regulamentul după care ar urma să funcționeze stațiunea Mamaia a stârnit dispute aprinse între hotelieri, agenți economici și reprezentanții autorităților locale. Conform ultimelor reglementări, beach-barurile ar avea voie să dea muzica tare până la maximum ora 20 și să funcționeze până la miezul nopții. Excepția ar urma să fie reprezentată de cele din nordul stațiunii. O măsură dorită de hotelieri dar care îi nemulțumește pe cei care desfășurau astfel de afaceri pe plajă.

Hotelierii le-au pus gând rău și proprietarilor de magazine alimentare din Mamaia, pe motiv că le-ar strica afacerile. Mulți dintre turiști preferă să cumpere de la aceste magazine și astfel nu mai fac vânzare restaurantului hotelului. Proprietarii magazinelor consideră o astfel de regulă discriminatorie.

Alți afaceriști spun că n-ar mai vrea să dezvolte afaceri în Mamaia, dar au achitat deja banii pentru chirii.

Un alt punct fierbinte al dezbaterii l-a reprezentat subânchirierile. O terasă din stațiunea Mamaia care aparține omului de afaceri și consilier județean Gică Slabu ar fi fost subânchiriată de 14 ori până ce s-a transformat într-un bazar. Autoritățile locale vor să stopeze și acest fenomen. Regulamentul stațiunii Mamaia urmează să fie aprobat cel târziu în luna aprilie a acestui an. El urmează să fie supus votului în cadrul unei ședințe de consiliu local.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea