Programul “Rabla” va continua si in 2016

In ultimii ani, prin intermediul acestuia, multi romani si-au achizitionat autoturisme noi, tichetele valorice oferite de catre Guvern reprezentand un punct de pornire bun pentru client. Numai anul trecut au fost puse la dispozitie 20.000 de tichete valorice pentru persoane fizice si inca 5.000 pentru persoanele juridice.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto national, „Rabla”, va beneficia, în acest an, de un buget de 135 de milioane de lei, în scădere cu 32,5% faţă de 2015, când s-a ridicat la 200 de milioane de lei. Multi dintre soferi spun ca nu isi permit sa-si achizitioneze un autoturism nou sau chiar daca ar face eforturi financiare in acest sens, intretinerea masinii ar fi destul de costisitoare.

Si in acest an, valoarea primei de casare este de 6.500 de lei, iar cei care isi vor achiziţiona, de exemplu, o maşina cu emisii reduse sau o maşina electrica, vor beneficia si de alte bonusuri.

Ministrul Mediului a menționat că, pentru acest an, nu este prevăzută nicio modificare a timbrului de mediu, întrucât acesta contribuie consistent la bugetul destinat proiectelor de mediu din România.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Cerbanescu