Programul RABLA, un succes

Programul Rabla continuă să aibă succes în rândul celor care doresc să-și achiziționeze un autoturism nou. Datorită faptului că toate cele 13.000 de tichete alocate pentru acest an au fost deja epuizate, Ministerul mediului a decis suplimetarea ofereti cu încă 4000 de tichete.

Programul “Rabla” funcţionează foarte bine, a anunţat Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer. Şefa Ministerului Mediului a mai anunţat, totodată, că programul “Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 4.000 de tichete electronice.

“Programul <<Rabla>> funcționează foarte bine și este o premieră că toate cele 13.000 de tichete alocate anterior au fost epuizate. Începând de azi, am decis suplimentarea programului “Rabla Clasic” cu 4.000 de tichete și, din câte am înțeles, ritmul de alocare este de 15 tichete pe minut. Vom vedea dacă va urma, după această etapă, o nouă suplimentare, în funcție și de celelalte linii de finanțare deschise pentru “Rabla Plus” și pentru infrastructura destinată mașinilor electrice”, a menționat Pașca Palmer.

Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto, cunoscut in special sub numele de Rabla, este un program guvernamental, sustinut din fonduri alocate de Ministerul Mediului. Incepand cu 2016, programul este structurat pe doua componente:

  • Rabla Clasic – prin care romanii pot beneficia de o prima de casare pentru achizitia unui autovehicul nou in schimbul unui autovehicul vechi;
  • Rabla Plus – program nou, prin care este stimulata achizitia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fara obligativitatea casarii un autovehicul vechi.

Redactor: Paul Alexe