Programul RABLA pentru biciclete electrice

Ministerul Mediului pregateste o serie de programe destinate reducerii poluarii. Aceste programe vizeaza achizitia de masini elecrice si, incepand cu anul viitor, bicicletelor elecrice.

Ministrul Mediului a declarat luni intr-o conferinta de specialitate programul pe care ministerul il pregatestesi care are ca obiectiv reducerea poluarii.

Proiectul RABLA, va avea, incepand cu 2018, o noua extensie si anume, sprijinirea populatiei la achizitionarea de biciclete elecrice.

“Măsurile pe care le ia Ministerul Mediului, prin Fondul pentru Mediu, Administrația Națională de Meteorologie, Garda Națională de Mediu, duc exact în direcția diminuării emisiilor cu efect de seră. Avem programul Rabla, iar în același timp am implementat finanțare pentru achiziționarea de mașini electrice și, mai nou, de la anul al bicicletelor electrice.”, a mentionat Gavrilescu

Dna Ministru a mai vorbit si despre modul in care tara noasta, prin ministerul de resort si Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) contribuie la implementarea de solutii menite sa diminueze efectele schimbarilor climatice.

De asemenea, va fi depus si un proiect pe Programul Operational Infrastructura Mare(POIM) pe exercitiul financiar 2014-2020, astfel incat reteaua de radar sa poata fi performanta iar previziunile sa fie realizate in timp util.

Redactor: Sondra Sandu