Programul RABLA 2018

Mâine va începe  sesiunea de înscriere în programul „Rabla” și „Rabla Plus”. Care sunt modificările aduse ghidului de  finanțare a programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, aflați în continuare.

Ministerul Mediului a publicat, spre dezbatere publică, Proiectul de Ordin privind modificarea și completarea ghidului de finanțare a programului de stimulare a înnoirii parcului auto național.

Documentul  poate fi consultat până vineri și cuprinde o serie de modificări față de varianta anterioară. Una dintre schimbări este faptul că pentru persoanele juridice, se  introduce condiția de valabilitate a inspecției tehnice periodice a autovehiculului uzat, la momentul depunerii dosarului de acceptare. În cazul persoanelor fizice, se introduce condiția de valabilitate a ITP-ului la momentul înscrierii la producătorul validat.

De asemenea, va exista obligația ca autovehiculele noi achiziționate prin intermediul programelor  „Rabla” și „Rabla Plus” să fie înmatriculate pe numele beneficiarilor, în termen legal de la emiterea facturii de achiziție, pentru persoanele juridice care primesc ajutor de minimis. Se va elimina data de 31 decembrie ca limită de valabilitate a notei de înscriere, acest document urmând să fie valabil 120 de zile de la data emiterii.

Sesiunea de înscriere în cadrul programelor „Rabla” și „Rabla Plus” va avea loc în perioada 6-8 martie.

Redactor: Isabela Boantă