Programul funeraliilor Regelui Mihai I al României

Casa Regală a României a făcut cunoscut programul oficial al funeraliilor Regelui Mihai I al României. Aceasta a făcut publice și regulile de acces la eveniment.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României va ajunge la Aeroportul Otopeni, în data de 13 decembrie, la orele 11.00, de unde va fi transportat apoi cu mașina, la Castelul Peleș. În aceeași zi, la orele 14.00, trupul ultimului monarh din țările Europei de Est va fi așezat în Holul de Onoare al acestui impozant edificiu. La orele 18.00, sicriul va fi transportat către Sala Tronului din Palatul Regal din București.

În data de 16 decembrie 2017, la 10.30, se va oficia un scurt serviciu religios în Sala Tronului de la Palatul Regal.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României va fi depus, la orele 10.55, pe un catafalc în Piața Palatului Regal, unde va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară iar la orele 11.15 acesta va fi așezat în mașina mortuară.

Cortegiul funerar se va îndrepta spre Catedrala Patriarhală din București, unde se va desfășura slujba de înmormântare, în intervalul orar 12.30 – 14.00, iar de aici se va deplasa la Curtea de Argeș.

Slujba de îngropare a Regelui Mihai I al României în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș va avea loc la orele 18.45.

În România, zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 vor fi considerate zile de doliu național, în memoria Majestării Sale Regele Mihai I.

Redactor: Mihaela Țânțaru