Programul de lucru modificat pentru bugetari

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, că prin circulara emisă de Secretariatul General al Guvernului s-au unificat programele de lucru în instituţiile administraţiei centrale. Programul de lucru al ministerelor, prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate din ţară va fi același, iar activitatea acestora se va desfăşura de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00. Prin această măsură se dorește uniformizarea programului instituțiilor publice la nivel național, deoarece până în present existau instituții  care începeau lucrul la ora 9,00 față de altele, unde bugetarii munceau încă de la ora 8,00.

Liderii sindicatelor nu sunt de acord cu acestă decizie. Ei consideră că mediatizarea acestei maăsuri pune sectorul bugetar într-o lumină nefavorabilă, prin faptul că bugetarii sunt acuzați că nu își respectă programul de lucru.

Premierul  a afirmat că din punctul de vedere al activitatii, al promptitudinii față de cetățeni și al colaborării între instituții este esențial ca fiecare minut să fie bine gestionat.

Redactor: Raluca Damian