Programul „Consumăm produse româneşti” continuă și încurajează producția de legume ecologice

Constănțenii caută să pună pe masă produse ecologice, iar dacă sunt românești cu atât mai bine. În acest sens, oamenii aflați în zonele rurale au fost încurajați să producă fructe și legume eco. Programul „Consumăm produse româneşti” a fost lansat în urmă cu un an, iar de atunci Consiliul Județean Constanța împreună cu primăriile din judeţ au amplasat aproximativ 800 de solarii. De exemplu, la Mihail Kogălniceanu, cei mai gospodari oameni știu cum să facă din grădinărit o mică afacere.

Încă 500 de solarii vor ajunge în curţile celor gospodari, iar cei care le folosesc deja le-au cunoscut avantajele. Au la dispoziție legume proaspete şi produc suficient pentru a câştiga un ban în plus.

Pentru a veni și mai mult în sprijinul agricultorilor, în această perioadă Consiliul Judeţean Constanţa oferă gratuit câte 350 de răsaduri de roşii, castraveţi şi ardei. Iar pentru ca agricultorii să afle cât mai multe date tehnice despre cum trebuie să îngrijească răsadurile, în curând va fi editat un ghid de consultanță.

În paralel cu programul „Consumăm produse româneşti” se desfăşoară şi acţiunea de plantare a pomilor fructiferi care face parte din programul de refacere a livezilor dobrogene. Peste 650 de pomi fructiferi au ajuns deja la Runcu, Târguşor, Mihail Kogălniceanu şi Lumina.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: Iulian Virlan