Program normal de sărbători la spitalele din județul Constanța

Instituțiile publice responsabile cu menținerea ordinii publice, precum și cele medicale, funcționează în program normal în această perioadă. Astfel, În perioada Crăciunului, Poliția, Jandarmeria, Serviciul Ambulanță și cele 7 spitale din județ  funcționează în parametri normali .

În perioada 25 – 27 decembrie, în judeţul Constanţa, peste 130 jandarmi vor acţiona zilnic, independent sau în echipaje mixte alături de polițiști, pentru menţinerea ordinii publice și prevenirea săvârşirii de infracțiuni. Constănțenii sunt sfătuiți să fie atenți la zonele aglomerate, predispuse furturilor, să aibă grijă la persoanele care umblă din ușă în ușă în această perioadă și să verifice dacă au închis locuința înainte de a pleca de acasă. Jandarmeria le recomandă cetăţenilor să nu ezite să solicite sprijinul autorităţilor prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau să sesizeze cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor infractiuni.

Cele șapte spitalele din județ, adică

–    Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța
–    Spitalul Municipal Medgidia
–    Spitalul Municipal Mangalia
–    Spitalul Orășenesc Cernavodă
–    Spitalul Orășenesc Hârșova
–    Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța
–    Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța

vor fi deschise in aceasta perioadă și vor asigura linii specializate de gardă.

Și cele 3 centre de permanență din judetul Constanta vor asigura asistenta medicala de urgenta in program non stop cu linie de gardă. Este vorba despre Centrele de Permanență din Năvodari, Cogealac și Cumpăna.
Serviciul de Ambulanta al Judetului Constanta va avea program normal de lucru, mai ales că, în această perioadă, numărul cazurilor de indigestie este crescut, ca și numărul afecțiunilor provocate de consumul excesiv de alcool.

Redactor: Oana Jărloianu