Program educativ la Colegiului Național Kemal Ataturk din Medgidia

Elevii Colegiului Național Kemal Ataturk din Medgidia au înțeles faptul că „Toleranța se învață”. Ei au derulat activități în cinstea zilei alături de profesorul de psihologie. Ora a fost una interactivă, distractivă și foarte bine primită de copii, care la final au declarat că au învățat să fie mai îngăduitori.

Ziua Internațională a Toleranței este sărbătorită în fiecare an pe data de 16 noiembrie. Despre bunătate organizatorii au spus că este o virtute, o atitudine activă generată de recunoașterea drepturilor universale ale persoanei umane. Iar în cadrul Colegiului Ataturk se dorește o prietenie între elevi.

Ca o provocare, elevii au fost supuși unui test sub presiune. Astfel au avut de realizat pe grupe, diferite proiecte într-un spațiu restrâns și contra timp. Sarcini ca, „Meniul bunei înțelegeri” sau crearea unui cvintet i-au pus pe gălăgioși la un loc pentru a le testa toleranța. La final grupele au venit în fața clasei pentru a le arăta colegilor ce au realizat.

Liceenii s-au declarat mulțumiți de activitatea la care au participat. De asemenea tinerii au spus că vor încerca să fie mai buni și mai îngăduitori cu semenii lor

Pentru faptul că au trecut cu brio testul sub presiune, elevii au fost felicitați pentru toleranța de care au dat dovadă.

Redactor: Daniel Albu