Program de asistență socială unic la Medgidia

Vîrstnicii care nu mai au pe nimeni pot beneficia de un asistent social sau îngrijitor, care să-i ajute să se descurce. În ce condiții se acordă sprijinul social, aflați din materialul următor.

Serviciile la domiciliu au caracter preventiv și asigură păstrarea unui nivel optim de viaţă. Potrivit autorităților, responsabilii au în prim plan crearea unui mediu de viață plăcut beneficiarilor. În prezent, 76 de vârstnici care nu se pot gospodări singuri beneficiază de asistență timp de opt ore pe zi. 80 de îngrijitori specializați și 2 asistenți sociali se ocupă de persoanele aflate în dificultate.

Periodic, îngrijitorii sunt testaţi psihologic de personal de specialitate și acreditaţi anual de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Constanța. Pentru a beneficia de serviciile de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu, solicitantul trebuie să depună o cerere scrisă la Primăria Municipiului Medgidia.

Finanțarea serviciului se face din două surse – beneficiar și buget local. Beneficiarul contribuie cu un procent din venituri, care se calculează în funcție de valoarea pensiei, dar nu mai mult de 40% din aceasta, iar restul sumei se acoperă din bugetul local.

Redactor: Paul Alexe