Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a oferit noi informații privind prognoza  meteo din perioada sărbătorilor. Se pare ca vremea va înregistra temperaturi scăzute, iar precipitațiile sub forma de ninsori, nu ne vor ocoli.

Conform prognozei ANM, vremea se anunță relativ rece în majoritatea regiunilor ţării, în perioada sărbătorilor. Meteorologii estimează precipitaţii sub formă de lapoviță şi ninsoare în zilele premergătoare Crăciunului, precum şi în ultima zi din an. În Dobrogea, în zilele de 19 și 23 decembrie, se anunță ninsori și lapoviță. În această  săptămână, valorile medii se vor situa între 0 și 5 grade Celsius pe timpul zilei.

„Va ninge moderat cantitativ. Până marți, la ora 18.00, este o atenționare de ninsoare. Temperatura va fi una mai coborâtă decât înregistrează stațiile meteorologice. Regimul de temperaturi scade, ne apropiem de ceea ce ar fi normal. Cel mult minime de -9 Celsius, până la 0 grade Celsius. Dacă la acest moment ar fi normal să avem -9 grade Celsius, de marți,19 decembrie, vom avea -10 grade Celsius. În Muntenia, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei, vor fi valorile cele mai coborâte de temperaturi” a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Pe 25 decembrie, va fi „mai rece decât în mod obișnuit. Ne așteptăm la valori de cel mult 2-3 grade. În zona litoralului, chiar mai coborâte. Va fi frig, dar e o zi de iarnă aproape de normal”, a mai precizat directorul ANM.

Redactor: Isabela Boantă