Profetul Muhamed și demnitatea umană

Profetul Muhamed și demnitatea umană. Acesta a fost subiectul simpozionului cultural religios dedicat Săptămânii Naşterii Profetului. Comunitatea musulmană din România l-a omagiat în perioada 24-27 aprilie.

La Medgidia evenimentul a fost susținut în sala de spectacole din cadrul Casei Armate. Spectatorii au fost numeroși și au ascultat cu mare atenție tot ce li s-a pregătit.

Le-au fost recitate versete din Coran, proiectate prezentări ale unor aspecte din viața și activitatea Profetului Muhammed, iar reprezentantul Ministerului Cultelor din Turcia, a susținut o conferință ce a evocat personalitatea Profetului. De asemenea, în cadrul evenimentului a mai fost susținut un recital de cântece religioase dedicate Profetului Muhammed.

Profetul reprezintă un exemplu pentru poporul său. Oamenii îl respectă și fiecare vorbește cât mai frumos despre el.

Organizatori au fost Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa prin Ataşatul pentru Servicii Religioase şi Colegiul Naţional Kemal Ataturk din Medgidia. Manifestări cultural religioase dedicate Săptămânii Naşterii Profetului Muhammed au loc în toate ţările balcanice şi sunt organizate de către muftiate. La acestea sunt invitaţi să participe toţi membrii comunităţii musulmane.

Imagine: Alpha Media