Profesorul Țarălungă, condamnat la 8 ani de detenție

Zi grea pentru fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius, Gheorghe Țarălungă. Tribunalul Constanța l-a condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare, găsindu-l vinovat de infracțiuni de corupție.

Gheorghe Țarălungă, fost profesor universitar și decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius, și-a aflat prima condamnare: 8 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție. Hotărârea aparține instanței de fond, respectiv Tribunalul Constanța. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată la instanța ierarhic superioară, Curtea de Apel.

Fostul cadru didactic a fost acuzat de procurorii DNA că a solicitat și primit mită de la un student. Mai exact, potrivit rechizitoriului, studentul grec Evangelos Faloutso, student în anul V la Facultatea de Farmacie,  l-ar fi mituit pe profesorul Gheorghe Țarălungă cu 200 de euro, pentru a primi notă de trecere la disciplina „Farmacologie, Farmacoterapie şi Farmacie Clinică”. Numai că ”manevra” nu a fost una secretă, se pare, dat fiind că, spun procurorii, o altă persoană terță ar fi dat totul în vileag, mai ales că profesorul și-ar fi format un obicei în a solicita bani de la studenți pentru a-i trece cu bine peste examenele din sesiuni. Tot procurorii susțin că Gheorghe Țarălungă prefera în general studenții străini, întrucât erau mai cu dare de mână. Doar că ultimul nu i-a fost cu noroc. În luna martie 2015, după 2 luni de arest, fostul profesor a fost eliberat și cercetat în stare de libertate.

Redactor: Daniel Albu