Profesorii, instruiti pentru Evaluarea Nationala

Peste 2000 de cadre didactice constănțene s-au inscris pe listele de evaluatori la testarea natională. Cu două zile inainte de demararea examenelor a avut loc tragerea la sorţi în vederea constituirii comisiilor din centrele de evaluare si, totodata, instruirea cadrelor didactice care vor asista la examen.

Emoții mari pentru absolvenții claselor a VIII-a. Au mai rămas două zile până când vor susține Evaluarea Națională. Ca si in anii precedenți sălile unde elevii vor sustine testările vor fi supravegheate audio și video. Totodată, pentru ca examenul să se desfășoare in cele mai transparente conditii inspectorii școlari le-au reamintit dascălilor să fie corecți pentru ca toți elevii trebuie să beneficieze de aceleași condiții.

Cadrele didactice nominalizate ca evaluatori sunt selectate cu prioritate din rândul celor abilitate în domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

La Evaluarea Națională din acest an s-au înscris  5.618  absolvenți de clasa a VIII-a, care vor susține probele în 128 de centre de examinare. Probele scrise încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes