Produsele bio, la mare căutare

Dovadă stă şi numărul în creştere al fermierilor care se specializează pe acest segment de agricultură. Preţurile mici, dar şi calitatea net superioară a legumelor crescute organic determină tot mai mulţi români să renunţe la hypermarket-uri în favoarea producătorilor autohtoni.

Familia Mătrăşoaie din localitatea suceveană Bursuceni a devenit cunoscută pentru grădina de legume bio. Chiar dacă niciunul dintre cei patru membri nu are studii în acest segment al agriculturii, oamenii s-au documentat şi au testat singuri produsele până când au atins standardele dorite. După câţiva ani de muncă, oamenii au reuşit să pună la punct două sere. O parte din producţie merge la piaţă, în timp ce anumite legume sunt vândute chiar din faţa casei, clienţilor fideli.

Pentru ca afacerea să meargă ca pe roate, fiecare membru al familiei are sarcini bine stabilite. Oamenii ar vrea să îşi extindă afacerea, dar pentru asta este nevoie de bani pe care momentan nu reuşesc să îi obţină nici prin finanţări externe. Cu toate acestea, familia Mătrăşoaie munceşte, în continuare, cu drag. Oamenii speră ca, în timp, mica lor fermă să devină cunoscută în toată ţara.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Daniela Palamariu ; Imagine: Gheorhe Botirca