Procesiune spectaculoasă pe malul mării

Procesiune spectaculoasă pe malul mării! De Sfinții Apostoli Petru și Pavel, pașii a sute de credincioși, atît constănțeni, cît și turiști, au fost purtați în jurul lăcașului de cult ce poartă hramul sfînt, iar zeci de mîini s-au împreunat în rugăciune în fața Catedralei din apropierea falezei. Glasurile soborului de preoți, în frunte cu Înalt Presfinția Sa Părintele Teodosie, s-au auzit dincolo de orizontul albastru al mării.

Cu pași apăsați, pe drumul spre credință. Sute de credincioși de la malul mării au pornit în procesiune în jurul lăcașului de cult care poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului și moaștele adăpostite la Catedrala Arhiepiscopală le-au așternut calea preoților din sobor, în frunte cu Înaltul Tomisului, iar credincioșii i-au urmat negreșit.

Cu mic cu mare, tineri sau bătrîni, cu toții și-au împreunat apoi mîinile în rugăciune.

Creștinii spun că vin mereu mereu la Biserică să aprindă lumînări pentru cei care nu mai sunt printre ei și să se roage pentru sănătatea celor dragi. La zi de sărbătoare, Catedrala se transformă întotdeauna într-un adevărat loc de pelerinaj.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima