Procesiune religioasă pe străzile Mangaliei

Străzile Mangaliei s-au umplut de lumină, când numeroşi credincioşi cu lumânări aprinse în mâini au participat la procesiunea religioasă, în cadrul căreia Moaştele Sf. Parascheva au fost aduse de la Biserica Sf. Mina la Biserica Sf. Gheorghe din localitate. În fruntea soborului format din 60 de preoţi s-a aflat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a binecuvântat mulţimea.

După ce au ascultat cu pioşenie cuvântarea Arhiepiscopului, oamenii adunaţi în curtea Bisericii Sf. Mina au însoţit soborul de preoţi, spre locul final al procesiunii – Biserica Sf. Gheorghe. Iar momentul a fost unul  înălţător pentru credincioşi.

La Biserica din centrul oraşului Moaştele au stat până spre dimineaţă, astfel încât toţi credincioşii să se poată ruga şi închina. Totodată, în lăcaşul de cult a fost ţinută şi slujba Sfântului Maslu.

Procesiunea religioasă a deschis manifestările dedicate Zilei Mangaliei şi a fost organizată de Primăria Mangalia, în parteneriat cu Protoieria oraşului şi Arhiepiscopia Tomisului.

Reporter: Ramina Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru