Procesiune religioasă la Constanța

Sute de credinciosi veniti din toate colturile țării au pornit, duminică seară, intr-o mare procesiune organizata de catre arhiepiscopia Tomisului. Credinciosii s-au rugat pentru sanatatea lor si a celor apropiati, dar si pentru ploi, care sa ne scape de seceta ce a cuprins intreaga tara. În această dimineață, în corturile amplasate în fața Catedralei Sfinții Petru și Pavel din Constanța, au fost scoase afară moaștele Sfântului Pantelimon pentru închinăciune.

Sute de credinciosi s-au strans la catedrala arhiepiscopala, pentru a fi alaturi de soborul de preoti la procesiunea ce precede praznuirii sfantului mare mucenic Pantelimon. Mai intai, au luat parte la slujba oficiata de Arhiepiscopul Tomisului, iar mai apoi au pornit in procesiune pe strazile orasului.

Procesiunea s-a indreptat catre biserica ortodoxa greaca, iar apoi a traversat mai bine de jumatate din oras.

Alaturi de moastele Sfantului Pantelimon s-au aflat si cele ale Sfintilor Epictet si Astion. Luni, încă de dimineață, de ziua sfantului Pantelimon, moaștele au fost scoase în corturile amplasate la catadrala arhiepiscopala, iar credinciosii care nu au luat parte la procesiunea de duminică vor putea atinge moastele sfantului.

Redactor: Mihaela Sinca