Proceduri simplificate pentru cadastrare

Primarii localităților din județul Constanța, au o perspectivă comună asupra unei probleme cu care toți se confruntă, anume procedurile de cadastrare. Aceștia cer simplificarea demersurilor pentru obținerea unui cadastru.

La Palatul Administrativ Constanța a avut loc o ședință cu primarii și secretarii unităților administrativ teritoriale în care s-a dezbătut  problematica legată de cadastrarea terenurilor.

Până acum, demersul pentru realizarea unui cadastru a însemnat mult timp de așteptare și în consecință nervi întinși la maxim. Una din cauze ar fi numărul mic de personal din Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, spun reprezentanții comunelor care au cerut simplificarea avizelor tehnice și procedură detaliată pentru corectarea titlurilor de proprietate.

În ceea ce privește acordul vecinilor pentru modificarea poziției unui imobilul și aici primarii constănțeni vin cu o idee care să ușureze procedura. Aceștia s-au gândit la o adeverință de la primărie sau declarații de primar pentru actualizarea/repoziționarea unui imobil.

Redactor: Sondra Sandu