Problemele tinerilor, în atenția autorităților

Reprezentanții elevilor și studenților constănțeni, s-au reunit pentru a găsi soluții cu privire la principalele probleme cu care se confruntă tinerii. Una dintre propunerile de pe ordinea de zi a fost alocarea de fonduri din bugetul local pentru asigurarea pazei în unitățile de învățământ.

În cadrul  celei de-a treia întâlniri ale membrilor Consiliului Consultativ pentru Problemele de Tineret al Municipiului Constanța, au fost discutate mai multe proiecte, care ce îi privesc pe tinerii constănțeni.

Cel mai disputat subiect a fost referitor la paza unităților de învățământ.

Deși legea care prevede că Primăria trebuie să suporte cheltuielile, a intrat în vigoare din anul 2011, până în momentul de față tot părinții sunt cei care scot banii din buzunar. Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Constanța a fost înființat în luna mai a anului 2016, iar Regulamentul de Organizare și Funcționare a fost aprobat în ședinta Consiliului Local din august 2016. Acest Consiliu reprezintă o modalitate de consultare a tinerilor,   prevăzută   de   Legea   tinerilor  nr.   350/2006,    prin  care   aceștia   participă   la   luarea deciziilor în comunitate.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea