Problemele societății dezbătute de populație

Zeci de reprezentanți ai societății civile au fost invitați de reprezentații unui partid politic, alături de membri mai multor ONG-uri, să discute despre probleme pe care le întâmpină în societate. Problema ratelor în franci, poluare apei din cauza forajelor, dar și depozitarea deșeurilor de la centrala nucleară din Cernavodă au fost temele dezbătute. Întâlnirea a vizat discuții libere, în vederea identificării unor soluții în beneficiul societății.

Aproximativ cincizeci de persoane, reprezentante ale societății civile din toată țara, au răspuns afirmativ invitației lansate de reprezentanții unui partid politic fără reprezentare parlamentară și s-au reunit la Constanța. Prima întâlnire a reprezentat o adevărată provocare, mai ales că problemele ridicate au fost foarte diverse. Dacă unii sufereau din cauza ratelelor în franci elvețieni pe care le au de plătit, alții erau supărați din cauza poluării.

La întâlnire au luat parte reprezentați ai unor ONG-uri, consilieri , dar și primarul din Peștera, Valentin Vrabie. Ca de fiecare dată a răspuns prezent la dialogul cu societatea civilă, asigurându-i pe cei prezenți de implicarea sa și pe parcursul altor întâlniri.

Întâlnirile vor continua, urmând a fi abordate pe parcurs și alte probleme ale societății, în vederea identificării unor soluții benefice.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea