Problemele in invatamantul din Medgidia par ca nu se mai sfarsesc

Daca, saptamana trecuta, in mediul on-line circula o petitie initiata de parintii, elevii nemulțumiți ai unui liceu din oraș, săptămîna a aceasta a debutat cu un nou scandal, la alte două unități de învățămînt

Școala Gimnazială “Mircea Dragomirescu” și Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” sunt puse în fața unei decizii unilaterale, fără a exista un acord comun exprimat deschis și transparent de către toți beneficiarii educației.

Aceasta nu este singura problema cu care Liceul Teoretic ,,Nicolae Balcescu” se confrunta, saptamana trecuta fiind initiata o alta petitie, prin care era contestata decizia Inspectoratului Scolar Judetean Constanta de a avea tot doar patru clase in anul scolar 2016-2017.

In urma unei hotarari a Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, la propunerea administratiei locale din Medgidia, incepand cu anul scolar 2016-2017 Scoala Gimnaziala „Mircea Dragomirescu“ urmeaza sa intre in structura Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”. Acest lucru nu a fost agreat, insa, de niciuna dintre institutiile de invatamant implicate, asa ca reprezentantii acestora s-au intalnit cu cei ai Municipalitatii, pentru a discuta problema.

Directorul Liceului Teoretic ,,Nicolae Balcescu”, impreuna cu primarul si viceprimarul Medgidiei vor avea o intalnire cu inspectorul scolar general constantean Zoie Gabriela Bucovala, in speranta ca se va gasi o solutie pentru infiintarea celei de-a cincea clase in invatamantul liceal teoretic de zi.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Cerbanescu