Probleme la Hotel Riviera

Descinderi de amploare, astazi, la hoteluri de la munte si de pe litoral, in care Fiscul cauta sume uriase de bani datorate statului. Inspectorii ANAF, Politistii de la Crima Organizata si procurorii Parchetului general efetueaza perchezitii la hotelurile Riviera, din Olanesti si din statiunea Mamaia, apartinand aceluiasi patron, acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani. Descinderi mai au loc și la o firma din Ramnicu Valcea, dar si la o televiziune locală din acelasi oras.

Timp de zece ani administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi pus in miscare un mecanism financiar-fiscal, prin care s-ar fi sustras de la plata taxelor datorate statului.  Si-au micsoarat obligaţiile fiscale, au cumparat active la preţuri subevaluate si au înregistrat operaţiuni comerciale fictive.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. – se arată în Comunicatul de presă emis de Poliția Română. (sursa: comunicat de presa Poliția Română)

Anchetatorii vor pune în executare nouă mandate de aducere. Este vorba despre o întreagă familie, dar și de apropiați ai acesteia. Pentru asta au trebuit identificate persoanele care urmau sa fie duse la audieri. Miercuri dimineață, turistii din hotelul din Mamaia au fost legitmiati de politisti.

Conform Registrului Comerţului, societatea Lifi Tour SRL, a fost înfiinţată în anul 2011 şi are sediul social în oraşul Băile Olăneşti. Capitalul social subscris, de 200 de lei, este deţinut de asociatul unic Gheorghe Baicu, născut în 1958, la Băile Olăneşti, Vâlcea. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.

Redactor: Cerasela Videanu