Probleme din turismul de pe litoralul românesc

Situându-ne la malul Mării Negre, unde activitatea de turism reprezintă unul dintre cele mai importante ramuri ale economiei locale,  hotelierii au formulat către noul ministru de resort mai multe solicitări menite să promoveze litoralul românesc.

Administratorii de hoteluri de pe litoralul românesc al Mării Negre își pun mari speranțe în noul ministru al Turismului, de la care speră să găsească rezolvare pentru problemele stringente cu care se confruntă.

Câteva direcții prioritare sunt aduse la cunoștință de Anca Pavel Nedea, directorul Asociației Patronale Mamaia.

 „Absolut prioritare sunt normele de aplicare pentru Organizațiile de Management al Destinațiilor. Așteaptă foarte multe destinații turistice. Suntem înaintați, credeam că o să se miște greu, dar nu! Stăm acum după minister. Bineînțeles așteptăm Legea Turismului că iar și-a pierdut mediul privat timpul lucrând acest proiect. Așteptăm voucherele de vacanță și către angajații din sistemul public. Și de ce nu, ne dorim – am cerut și anul trecut, chiar de aici, de la Asociația Patronală Mamaia – să introducem vouchere de sănătate pe modelul voucherelor de vacanță, un proiect care ar revitali litoralul, dar și alte zone cu potențial balneo-turistic. Mai sunt multe proiecte pe investiții“, a precizat Anca Pavel Nedea.

România trebuie promovată ca o destinație integrată, apreciază Anca Pavel Nedea, care a lucrat la acest proiect în timpul mandatului său de șef al Autorității Naționale de Turism.

Redactor: Sondra Sandu