Probleme in ceea ce priveste transportul in comun din Constanta

Chiar daca RATC Constanta i-a indemnat pe calatori in aceasta perioada sa depuna sesizari in legatura cu ceea ce ar trebui imbunatatit in cadrul Regiei, la problemele acuzate de calatori pare sa nu se gaseasca inca o rezolvare.

Ce-i drept, doar anumite rute ale autobuzelor RATC le dau batai de cap constantenilor. Totusi acestia sunt total nemultumiti de modul in care se circula odata cu lasarea serii. Pe de alta parte, soferii Regiei se apara spunand ca au de respectat un anumit grafic, iar noaptea raman doar 3 sau maxim 4 autobuze pentru fiecare ruta.

Problemele sesizate de constanteni nu se refera doar la autobuzele RATC. Microbuzele care circula in municipiul Constanta reprezinta un alt capitol dintr-un lung sir de nemultumiri. Calatorii spun ca sunt nevoiti sa circule in conditii improprii, iar soferii microbuzelor ii trateaza pe acestia ca niste saci de cartofi. Pentru doar cativa lei in plus, conducatorii de microbuze ii inghesuie pe calatori pana la refuz, asta desi legislatia rutiera interzice acest lucru. Mai mult decat atat, soferii microbuzelor vorbesc nestingheriti la telefonul mobil, iar in tot acest timp viata calatorilor este pusa in pericol. Iata ce subiecte “interesante” de discutie au acestia la telefon.

Toate acestea fac parte din rutina zilnica a transportului in comun constantean si din pacate nu de putin timp. Totusi conducerea RATC a decis introducerea internetului gratuit in toate autobuzele, incepand cu 25 martie. Astfel, calatorii constanteni vor avea parte de o “rasplata” pentru perioada de asteptare a autobuzelor.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.