Probleme ale primarilor, dezbătute în capitală

Zeci de primari s-au întrunit astăzi în sedința Consiliului Director a Asociației Orașelor din România. La eveniment a participat și Vasile Dâncu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute mai multe probleme cu care se confruntă edilii și angajații din aparatul administrativ.

Aproximativ 70 de primari au participat la Consiliul Director al AOR, ce a avut loc în București. Edilii au profitat de ocazie pentru a discuta probleme importante legate de administrația locală, dar și pentru a-și expune nemulțumirile referitoare la anumite nereguli care se petrec în țară.

Accesarea fondurilor europene reprezintă un punct important din agenda primarilor. La inițiativa AOR, ar putea fi constituită o caravană de informare a aparatului administrativ, care să identifice nevoile specifice ale fiecărei localități și să ofere sprijin în atragerea acestor fonduri.

Inițiativa este susținută și de Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice, prezent la întâlnirea primarilor. Edilii își pun speranța în noul Guvern de tehnocrați și speră ca Executivul să țină cont de problemele cu care se confruntă administrațiile locale.

Alte subiecte dezbătute în sedința AOR vizează salarizarea corespunzătoare pentru specialiștii din primării și lansarea în dezbatere publică a unui proiect de statut al primarilor, prin care să fie stabilite atribuțiile și limitările acestei funcții.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea