Problema câinilor comunitari ia amploare pe zi ce trece în Cernavodă (VIDEO)

Problema câinilor comunitari ia amploare pe zi ce trece în Cernavodă, unde haitele de maidanezi i-au îngrozit pe localnici. Oamenii sunt de părere că orice soluție este binevenită, indiferent că patrupedele sunt sterilizate, adunate în adăposturi sau propuse spre adopție.

Zi de zi, locuitorii din Cernavodă se confruntă cu agresivitatea patrupedelor de pe stradă. Un simplu drum la piață sau o plimbare în parc se pot transforma într-un adevărat coșmar, dacă se întâmplă să le iasă în cale o haită de comunitari.Oamenii sunt de-a dreptul speriați pentru că, aproape în fiecare zi, există câte o persoană mușcată de câinii maidanezi.

Cei mai expuși pericolului sunt, însă, copiii care nu se pot apăra de atacurile animalelor agresive. Cei mai mulți localnici dau vina pe autorități și spun că orice măsură pentru rezolvarea situației este binevenită.

Cu toate că trăim în secolul 21, problema câinilor comunitari pare să depășească autorităţile din Cernavodă. Adunarea câinilor comunitari de pe străzi necesită timp, resurse financiare și spațiu, iar edilii lasa pe un plan secund rezolvarea acestei probleme.

Reporter: Roxana Dobre ; Imagine: Cristi Ana