Proba practică pentru obținerea permisului auto a fost suspendată

Cei care doresc să obțină permisul de conducere în această perioadă vor trebui să mai aștepte. Conditiile meteo nu permit sustinerea probei practice.

„Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor este în continuare în imposibilitatea de a susține proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere. Candidații pentru probele practice din această perioadă vor fi reprogramați imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru. Activitatea de lucru cu publicul inclusiv proba teoretică examenului pentru obținerea permisului de conducere se vor desfășura conform programului de lucru al Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Constanța.

Cu toate acestea, atunci când vremea o permite, instructorii auto ies cu autoturismele pe străzi. Cursanţii sunt puțini, dar au avantajul de a se confrunta cu situații din cele mai diverse.

Dezavantajul pentru cursanți este că mașina este greu de stăpânit în condiții de zăpadă și gheață, iar manevrele de parcare devin imposibil de exersat, mai ales în situaţia în care pe locurile de parcare sunt grămezi uriașe de zăpadă.

Redactor: Bogdan Bolojan