Prinderea câinilor a fost oprită

În urma neregulilor găsite la adăpostul din Ovidiu, autoritățile constănțene au sistat capturarea câinilor comunitari. Timp de 30 de zile, asociațiile, ONG-urile și fundațiile au timp să găsească o soluție pentru a gestiona corect problema câinilor fără stăpân.

După ce au văzut condițiile în care trăiesc câinii în adăpostul din Ovidiu, iubitorii de animale au formulat plângeri și sesizări în speranța că vor atrage atenția autorităților . Prima instituție vizitată a fost DSVSA, unde accesul cu camerele de luat vederi nu a fost permis. După multe discuții telefonice s-a reușit obținerea unui punct de vedere referitor la constatările făcute de inspectori la adăpostul Green Life Recycling din Ovidiu.

Marius CHIRCA susține că există mari nereguli și în ceea ce privește constatările medicului de la adăpost, dar și a taxelor plătite la adopție.

Următoarea instituție la care s-au prezentat atât membri unor asociații de protecție a animalelor, cât și iubitorii de patrupede, a fost Primăria Constanța. Acolo, după ce au fost depuse plângerile, s-a intrat în audiență la viceprimar. În urma materialelor prezentate, edilul a hotărât sistarea capturării câinilor comunitari din municipiu. Aceeași măsură au luat-o și autoritățile din municipiul Medgidia

Timp de 30 de zile, asociațiile, ONG-urile și fundațiile au timp să găsească o soluție pentru a gestiona corect problema câinilor fără stăpân.

Redactor: Robert Tănasă