Principesa Stéphanie de Monaco, la București

Principesa Stéphanie de Monaco,  mezina  Prinţesei Grace şi a Prinţului Rainier al III-lea de Monaco, a sosit, ieri, la București, într-o vizită oficială în România.

Alteța Sa Serenisimă Principesa Stéphanie de Monaco, sora mai mică a Principelui Suveran de Monaco, a participat, ieri, la ceremonia dezvelirii unui monument închinat memoriei tatălui său, Prințul Rainier al III-lea. În valoare de aproximativ 8,5 milioane de lei, creația monumentală a sculptorului Ionel Stoicescu include statuia Prințului Rainier al III-lea de Monaco și șapte elemente figurative statuare din bronz, ce semnifică numere de circ în mărime naturală. Lucrarea artizanului român va aminti, astfel, tuturor privitorilor că fostul Suveran al Principatului Monaco este fondatorul Festivalului Internațional de Circ din Monte Carlo, care a avut, în mai multe rânduri, printre participanți și Circul Globus din București.

Evenimentul a avut loc în Parcul Circului din Capitală și s-a bucurat de prezența mai multor personalități: Alteța Sa Regală Principele Radu, Primarul General al ”Micului Paris”, Ministrul Turismului, Ambasadorul Principatului de Monaco și Ambasadoarea Franței la București.

Vizita oficială a continuat, în dimineața acestei zile, când la orele 10.30, Palatul Elisabeta, singura reședință oficială și locuință a Familiei Regale din București, și-a deschis larg porțile pentru întâlnirea dintre Principesa Stéphanie de Monaco și Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Aceștia din urmă au reprezentat Familia Regală a României, în iulie 2011, la nunta Principelui Albert al II-lea, actualul Suveran al Principatului Monaco, cu Charlene Wittstock, întrevederile lor realizându-se, însă, și cu alte ocazii, în ultimii douăzeci de ani.

Biroul de presă al Majestății Sale Regelui Mihai I al României a transmis într-un comunicat că ”Bucurându-se de prietenia cuplului conducător al Principatului Monaco, regele Mihai și regina Ana au organizat, în anul 1966 (la 18 ani de la ceremonia ortodoxă oficiată la Atena, fără acordul Papei Pius al XII-lea), o ceremonie catolică la Monte Carlo în Biserica St. Charles”.

Istoria relațiilor dintre Casa de Grimaldi și Familia Regală a României își trimite, din negura trecutului, raza prieteniei peste prezentul și viitorul legăturilor dintre urmașii acestor familii, făcând pe orice călător al vieții să rămână fidel zicalei ”Orice să fie nou, dar prietenul vechi.”

Redactor: Mihaela Țânțaru