În principalele piețe din Constanța au fost montate camere de supraveghere

Este vorba despre piețele din Tomis III și Grivița unde la sfârșitului anului trecut numeroși comercianți au rămas fără mărfuri după o serie de spargeri care au avut loc în acea perioadă.

 

Comercianții care își păstrau mărfurile în principalele piețe constănțene au de acum înainte mai puține griji. Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat a decis montarea unor sisteme de supraveghere în piețele Griviței și Tomis III pentru descurajarea hoților. La sfârșitul anului trecut câteva spargeri au lăsat comercianții fără produse, iar polițiștii nu au identificat hoții nici până în acest moment.

Valoarea totală a investiției se ridică la 23 000 de lei. Suma cea mai mare a fost alocată pieței Tomis III acolo unde au fost montate șase camere de supraveghere și șaptesprezece senzori de mișcare. În piața Griviței sistemul de supraveghere este compus din patru camere însă numărul senzorilor de mișcare rămâne la fel ca în Tomis III. Comercianții se arată acum mai liniștiți.

Șefii RAEDPP Constanța promit să schimbe toate cântarele din piețe, iar foarte curând să înceapă și înlocuirea tarabelor acolo unde mai este nevoie.

Redactor: Bogdan Bolojan