Prin limbajul culorilor, ”Pictură, nu ură!”

În ultimele zile de august, la Constanța arta plastică a conturat pe șevaletul sufletelor culorile dialogului intercultural menit să sădească în conștiința tinerilor avantajul unui viitor comun mai bun.

Combaterea antisemitismului, renunțarea la ură a omului împotriva semenului său, cunoașterea și recunoașterea valorii  talentului autentic sunt ideile transpunse prin culoare în cadrul celei de-a IV-a ediției a Taberei de pictură orgnizate de Federația Comunitătilor Evreiești din România – Cultul Mozaic și Fundația Filderman pentru Educație, Cultură și Artă în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.

Proiectul „Arta împotriva urii sociale, discriminării, antisemitismului și xenofobiei – Pictură, nu ură! “ a reunit la malul mării 37 de tineri artiști, elevi ai colegiilor de artă din Bacău, Buzău si Constanța, dar și din localitatea Cumpăna. Îndrumați  de profesori de arte plastice, adolescenții au zugrăvit în imagini mesajul împotriva oricăror forme de manifestări ale urii sociale.

Operele realizate au fost expuse la Muzeul de Artă din Constanța și vor avea onorea de a ajunge și în galeriile de artă din Vatican, Israel, Austria Norvegia și chiar la sediul Națiunilor Unite din New York.

Redactor: Mihaela Țânțaru